De dag nemen zoals het komt

Wat voor de een helpt, hoeft dat voor de ander niet te zijn. En andersom geldt dat ook. Waar het om draait, is dat je vindt wat bij je past. Dat weet ook Griffioen bewoner Petra Smitjes (68) die ontdekte dat voldoende rust ten goede komt aan haar gezondheid.

Petra krijgt niet zo veel mensen over de vloer. Behalve haar dochters en zeven kleinkinderen, de huishoudelijke hulp en de zorgmedewerkers die haar medicijnen komen brengen, blijft het stil in haar appartement. Dat vindt ze eigenlijk wel fijn zo. Weinig prikkels en voldoende rust. Wonen in Griffioen doet haar goed.

Verandering

Sinds vier jaar woont Petra alleen in haar appartement op Griffioen. Aanvankelijk wist ze zich geen raad met de ontstane ruimte in haar agenda. Ze was altijd een werkende vrouw geweest die graag haar handen uit haar mouwen stak. Nu is alles anders. Geen werk meer en geen zorgen over haar huishouden. In principe hoeft ze zelf niets meer te doen. “Ik ben een luie vrouw geworden”, lacht ze hardop. “Mijn werk zit erop. Nu mag ik van mezelf lui zijn en genieten. De dag nemen zoals het komt.”