Minister Helder bezoekt Griffoen

Afgelopen zondag bezocht demissionair minister Conny Helder ZZG zorggroep. De minister van langdurige zorg en sport werd ontvangen in de gastvrije ontmoetingsplek Griffioen en geïnformeerd over de succesvolle pilot ‘Zorg in mijn Wijk’. Twee mooie voorbeelden die laten zien dat we in de regio al gezamenlijk verschillende zaken oppakken en aanvliegen om zo de zorg betaalbaar, beschikbaar en passend te houden.

Griffoen
Na een warm ontvangst vertelde Griffioen projectleider Inge van de Sande over de ontwikkeling van woonzorglocatie Griffioen naar een gastvrije ontmoetingsplek waarin horeca, sport en zorg- en welzijnsorganisaties samenwerken met als uiteindelijke doel mensen in de wijk langer zelfstandig thuis te kunnen laten wonen.

Zorg in mijn Wijk
Daarna kreeg de minister alles te horen over de succesvolle pilot Zorg in mijn Wijk, een gezamenlijk initiatief van zeven zorgorganisaties: Buurtzorg, Interzorg, TVN, Verian, Zorgcentrum St. Barbara, Zorggroep Maas en Waal,  ZZG zorggroep. Zorg in mijn Wijk is een centraal aanmeldpunt (www.zorginmijnwijk.nl) voor de aanvraag van wijkverpleging in de regio Nijmegen en West Maas en Waal.  

Samen maken we het verschil
Na een dik uur zat het bezoek erop. En gingen we nog even met z’n allen op de foto. Conny Helder dankte iedereen voor hun verhaal. Samenwerken over de eigen organisaties heen is nodig. Vul elkaar aan met respect en ben er voor elkaar. Tot slot benadrukte ze dat we de positieve verhalen moeten blijven vertellen. Alleen samen kunnen we het vak aantrekkelijker maken en de zorg anders organiseren!