Een gezellige boel bij Burendag Griffioen

Afgelopen zaterdag organiseerden we Burendag bij Griffioen. Alle buren uit Oud-West waren welkom voor een kop koffie, een praatje en om mee te doen met de vele activiteiten. Want een goede buur is immers beter dan een verre vriend! Het werd een gezellige boel. ‘s Ochtends werd de circusworkshop druk bezocht. Veel kinderen leerden jongleren en over een touw te lopen. Ook hadden de kids veel plezier met het schilderen en knutselen. En ondertussen liepen er veel vrolijk rond met geschminkte gezichtjes. Aan het eind van de ochtend mochten ook de volwassenen laten zien wat ze in huis hadden door hun heupen los te gooien tijdens een lesje Zumba. Hernany van Riverland Healthcentre zweepte iedereen op om mee te bewegen. Ondertussen konden nieuwsgierige bezoekers een rondleiding krijgen door het gebouw en meer te weten komen over het aanbod van de samenwerkingspartners en andere partijen. De bezoekers genoten van de mooie klanken van de chansons die Catherine zong. En ondertussen werd er gesmuld van de broodjes worst van eetcafé BUUR West. De flinke regenbuien ‘s middags mochten de pret niet drukken. Alle buitenactiviteiten werden naar binnen verplaatst en daar werd de gezelligheid voortgezet. De historische wijkwandeling was natuurlijk nog wel buiten maar met een paraplu erbij genoten aanzienlijk wat wijkbewoners van de prachtige verhalen van wijkkenner Jan. Het was helemaal volle bak tijdens de buurtbingo. Mooie prijzen werden gewonnen. Op het talentenbord hebben diverse buren hun gegevens achtergelaten. Zij gaven aan iets te kunnen betekenen voor de wijk. Dat krijgt een mooi vervolg van onze buurtverbinder Marlies. DJ Steppe sloot de Burendag met een lekkere beat af.

Griffioen oud-west Nijmegen

We hopen dat alle bezoekers gauw weer terugkomen om een kop koffie te drinken, lekker te eten, te sporten en/of mee te doen met een activiteit. “Samen gezellig wat drinken en eten, kletsen en meedoen. Zo kunnen we elkaar in de buurt nog beter leren kennen. En wie weet ook iets voor elkaar betekenen. Dat was ons doel en daarin zijn we tijdens deze dag in ieder geval in geslaagd! Eind oktober staat het volgende grote evenement gepland. Op donderdag 26 oktober organiseren we het Jobcafé. Kom langs om te kijken of werken bij Griffioen of in de wijk iets voor je is. Houd de website in de gaten wat er tijdens het jobcafe allemaal te doen is.