Samen lekker fietsen in de buitenlucht

Samen fietsen. Ook als je wat minder mobiel bent. Dat kan met de duofiets en rolstoelfiets. Een veilige, mak- kelijke en leuke manier om naar buiten te gaan en in beweging te blijven. Bij Griffioen hebben we een duo- fiets en een rolstoelfiets. Gratis te gebruiken voor min- der mobiele mensen en hun fietsmaatjes. Zo kun je in beweging blijven en er samen gezellig op uit gaan. We hebben verschillende fietsroutes beschikbaar. Zelf een route uitstippelen kan natuurlijk ook.

Griffioen Nijmegen West Ontmoet Nijmegen West Activiteiten Nijmegen West

Duofiets

Op een duofiets zit je gezellig naast elkaar. De fiets heeft elektrische trapondersteuning. Hierdoor is het voor de bijrijder niet noodzakelijk om mee te trappen. Verder heeft de fiets anti- lek banden, spiegels en een draaibare stoel voor de bijrijder. Rolstoelfiets Op een rolstoelfiets zit de rolstoel voor degene die fietst. De rolstoel staat op een oprijplaat en wordt vastgezet met gordels. De fiets heeft elektrische trapondersteuning en anti-lek banden.

Veilig op pad

Bij gebruik van de duofiets of de rolstoelfiets krijg je een handleiding. Voordat je voor de eerste keer gebruik maakt van de duofiets volg je eerst gratis een introductie. Daarbij leggen we je uit hoe de fiets werkt en kun je deze uitproberen. Daarna kunnen jullie samen veilig op pad! Handig om te weten • Voor gebruik van de duofiets moet je WA verzekerd zijn. • Voor de uitleen van een van de fietsen vragen wij je om jouw identiteitsbewijs. • Je kunt een van de fietsen reserveren tussen 10.00 en 16.00 uur. • De uitleentijd is met tijdsblokken van 2,5 uur. • Reserveren kan maximaal 2 weken van tevoren.

Wil je één van de fietsen lenen?

Heb je vragen over de duofiets of rolstoelfiets? Wil je de fiets reserveren of een afspraak maken voor een introductie? Neem dan contact op met Team Welzijn Griffioen via Telefoon 06 – 53 94 41 52 E-mail info@griffioennijmegen.nl De duofiets is mede mogelijk gemaakt door gemeente Nijmegen.